- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Након замрзавања цена, скопске продавнице без полубелог и белог хлеба

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолице са хлебом у продавници
Полице са хлебом у продавници - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
У трговинама у Скопљу јутрос није било белог и полубелог хлеба, након одлуке владе о зармзавању цена ове две врсте хлеба тежине до 450 грама на 33 денара.
На рафовима је био само црни, ражени или кукурузни хлеб, односно оне врсте чије цене нису замрзнуте и продају се по 60 денара и више.
Произвођачи хлеба рекли су на конференцији за новинаре у понедељак да ће зауставити производњу ако влада замрзне цене.
Премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски изјавио је јуче да је цена хлеба замрзнута јер предузећа нису снизила цене основних производа упркос антикризним мерама владе.
Такође, влада је укинула субвенционисану цену струје.
„Предузели смо антикризне мере како бисмо грађанима и предузећима обезбедили мирну и предвидљиву јесен и зиму током енергетске кризе. Предузећа су преко ЕСМ-а добијала цену струје нижу од цене акција. Прошло је довољно времена од последњег пакета мера да се цене ускладе. Провере Тржишне инспекције су показале да иако предузећа добијају субвенционисану струју, цене нису ниже или су незнатно снижене. Нећу дозволити неоправдана поскупљења. Стога смо на данашњој седници укинули ову меру. Произвођачи основних прехрамбених производа ће се снабдевати електричном енергијом у складу са Законом о енергетици и правилима за снабдевање електричном енергијом“, рекао је Ковачевски после јучерашње седнице владе, пренели су скопски медији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала