- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пожар изазвао температуру од 1200 степени: Амбасадор Србије у Грчкој описује детаље ужасне трагедије

© AP Photo / Vaggelis KousiorasСудар возова у Грчкој
Судар возова у Грчкој - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
У чеоном судару теретног и путничког воза надомак грчког града Ларисе, према последњим информацијама, погинуло је најмање 40 особа, а међу настрадалима нема држављана Србије, рекао је за Спутњик амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић.
Спасојевић је навео да број страдалих у катастрофалној несрећи расте из минута у минут и додао да је најмање 130 особа повређено, од чега је половина превезена у болнице.

„Дошло је до чеоног судара теретног воза који се кретао из Солуна и био је натоварен до врха челиком и гвожђем, док се други воз, путнички, кретао из правца Атине ка Солуну. У путничком возу налазило се око 350 путника, међу којима огроман број студената, младих људи који су се враћали кућама, јер је овде почео пост и државни је празник у Грчкој. Прва два вагона су потпуно уништена, што од удара, што од пожара који је избио. Хиљаду и двеста степени је била температура коју је изазвао пожар“, рекао је српски амбасадор описујући како се догодила велика железничка трагедија.

Он је додао да су после судара и пожара прва два вагона попут аморфне масе и да се ништа у њима не може разазнати.
„Из њих још нису ни почели да извлаче настрадале. Ових 40 погинулих путника извучени су из трећег вагона, од чега је осам тела потпуно спаљено и немогуће је утврдити идентитет, мораће да се уради ДНК анализа“, рекао је амбасадор.
Када је реч о узроку судара, Спасојевић је казао да је према првим медијским извештајима, највероватније по среди људска грешка, али то није потврђено. Све детаље несреће ће утврдити истрага.
Грчки медији су јавили да је ухапшен отправник возова са железничке станице у Лариси, а спекулише се да је пропустио да окрене ручну скретницу.
Судар возова у Грчкој - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СВЕТ
Расте број жртава катастрофалног судара возова у Грчкој, проглашена тродневна жалост /видео, фото/
Судар возова у Грчкој - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СВЕТ
Ухапшен шеф железничке станице у Лариси због стравичног судара возова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала