- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

У Србији у фебруару покренут поступак за принудну ликвидацију скоро 3.956 фирми

CC0 / Pixabay / Документи
Документи - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
Агенција за привредне регистре је у току фебруара покренула поступак принудне ликвидације 3.956 привредних друштава која нису доставила своје финансијске извештаје за 2019. и 2020. годину.
АПР је саопштио да су извештаји изостали до краја пословне 2021. године, што је био рок у складу са Законом о рачуноводству. Покретању је претходило објављивање обавештења о неотклоњивим разлозима привредним друштвима а у складу са Законом о привредним друштвима.
„На интернет страници Агенције су у току фебруара објављени огласи привредним друштвима о покретању принудне ликвидације, који ће бити објављени у трајању од 60 дана и промењен је регистарски статус, а уз пословно име ових друштава додат је део – у принудној ликвидацији“, наводи АПР.
Решења о покретању поступка принудне ликвидације у папирној форми упућена су, путем поште, на регистроване адресе седишта ових друштава.
АПР најављује да ће по истеку законског рока од 60 дана од дана објављивања огласа на интернет страници Агенције, надлежни регистратор у даљем року од 30 дана, донети појединачне акте о брисању.
„На основу тих решења ће ова друштва бити избрисана из регистра, у складу са Законом о регистрацији“, наводи АПР.
АПР обавештава да је претрагу огласа и обавештења могуће извршити на интернет страници Агенције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала