- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Захарова о подршци Швајцарске кијевском режиму: Постоје докази о одступању од неутралности

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
Пратите нас
Швајцарска не само да се солидарисала са политиком колективног Запада према Украјини, већ и идејно подржава кијевски режим, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Марија Захарова.
„Нема уговорних обавеза. Нема продаје оружја за новац. Постоје испоруке оружја. Неке земље то чине јер су уцењене. Када се то догађа на тај начин, то није повезано ни са каквим споразумима, уговорима, економијом, продајом, тржиштима. То претпоставља дивљу паклену увученост колективног запада у украјински сукоб управо у својству стране у том сукобу. Швајцарска се потпуно солидарисала са овим приступом, са овом политиком колективног запада“, рекла је Захарова за радио Спутњик.
Према њеним речима, Швајцарска није саопштила да има посебно гледиште, засновано на чињеницама, није објавила да постоје приоритети који захтевају преиспитивање тог става. Она се потпуно политички солидарисала, оцењује портпаролка.

„Постоји цео низ корака у правцу материјално-техничке подршке кијевског режима. Не треба заборавити и идејну подршку нацистичкој суштини кијевског режима. Према томе, стварна анализа одступања Швајцарске од неутралности доступна је и у прилично детаљним материјалима самих западних новинара“, истакла је она.

Раније је Захарова прокоментарисала изјаву шефа швајцарске дипломатије Игнација Касиса да се у тој европској земљи одржавају тајни преговори Русије и Украјине рекавши да Швајцарска не може бити платформа за дијалог јер је изгубила неутрални статус.
Швајцарска се раније придружила санкцијама ЕУ против Русије као одговор на улазак руских трупа у Украјину. До 25. новембра, Швајцарска је замрзнула руску имовину у вредности од 7,5 милијарди франака (око 7,94 милијарде долара).
Федерални дворац (Парламент) у Берну - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
СВЕТ
"Ревидираћемо односе са Русијом": Швајцарска припрема нову спољнополитичку стратегију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала