- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши бугарски министар: За ког нормалног Руса би било прихватљиво да се НАТО приближи Русији?

© Sputnik / Mikhail Markiv / Уђи у базу фотографијаЗаставе НАТО и Украјине
Заставе НАТО и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Оружани сукоб Русије и Украјине се у медијима приказује једнострано, а грађани Бугарске треба да имају могућност да се упознају са обе тачке становишта, изјавио је бивши министар одбране Красимир Каракачанов за ТВ „Еуроком“.
Према мишљењу бившег министра, након изјава западноевропских политичара поводом перспективе чланства Украјине у НАТО било би чудно очекивати од Русије одсуство реакције.
Он је подсетио на недавне изјаве генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга који је рекао да су се чланице организације већ договориле о придружењу Украјине, али да је то тренутно у далекој перспективи.
„При оваквим тврдњама, какав став очекујете од Русије? За ког би нормалног Руса било прихватљиво да се НАТО приближи границама са Русијом?“, истакао је бивши министар.
Према његовим речима, нажалост, очигледно је да обе стране и САД са НАТО-ом и Русија не теже завршетку сукоба.

„Ово су, нажалост, лоше вести, али далеко горе је да се економска криза у Европи наставља и да ће се наставити напади на европску привреду“, сматра он.

Раније је украјински лидер Владимир Зеленски, као одговор на уједињење ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области с Русијом, поднео захтев за убрзани пријем у НАТО.
Многи амерички политичари и представници Беле куће су реаговали на објаву Зеленског. Помоћник председника САД за националну безбедност Џејк Саливан је изјавио да сада није време за пријем Украјине у НАТО, док је бивша председница Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси избегла одговор „Политика“ на питање да ли САД подржавају чланство Украјине у Северноатлантској алијанси.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала