- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик одговорио Фон Крамоновој: Нећемо да трпимо увреде Приштине

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Поштована Виола Фон Крамон, прво би ЕУ требало да дозволи грађанима Косова и Метохије да слободно путују унутар њених граница, а затим да натера друге да то учине, написао је председник Републике Српске Милорад Додик на свом Твитер налогу као одговор известиоцу за Космет у Европском парламенту Виола Фон Крамон.
Додик је истакао да "колико види, сви ћемо о томе размишљати када и моји сународници Срби буду могли да уживају основна права на Косову и Метохији и тек када привремене власти у Приштини спроведу све што су потписалe под надзором ЕУ".
"Да, рекли смо да ћемо поштовати и подржати слободу кретања, што никако не значи да ћемо да трпимо увреде које се константно упућују према Републици Српској од стране привремених власти у Приштини", поручио је Додик.
Известилац за Косово и Метохију у Европском парламенту Виола Фон Крамон је на свом Твитер налогу написала да је Берлински процес ту да натера људе да се слободно крећу, раде и тргују на западном Балкану, а да је блокирање ратификације и спречавање грађана самопроглашеног Косова да слободно путују неприхватљиво.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала