- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Изнад свих очекивања: У руски буџет се за два месеца слило преко 66 милијарди – смањен и спољни дуг

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаРуске рубље
Руске рубље - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Они који су предвиђали дисбаланс у буџетском систему Русије биће веома разочарани – приходи Русије у јануару и фебруару ове године премашили су очекивања и износе пет билиона рубаља (преко 66 милијарди долара), изјавио је министар финансија Русије Антон Силуанов.
„Према резултатима на крају фебруара видимо да је у јануару и фебруару текуће године остварено више прихода него у истом периоду прошле године, упркос томе што су наши планови за ову годину били скромнији. Зато сада објављујемо статистику“, рекао је министар у интервјуу за РТ.
Како је истакао, у прва два месеца 2023. године у буџетски систем Русије уплаћено је више од пет билиона рубаља пореских прихода. По речима Силуанова, сада трезор распоређује приходе по нивоима буџетског система.
Такође, у 2022. години спољни дуг Русије смањио се први пут у последње три године и износи 4,039 билиона рубаља, следи из података Ревизорске коморе.
„Дуг земље на почетку године износио је 15,1 одсто БДП-а. То је наша предност и то нам даје могућност за маневрисање у погледу пословања на финансијском тржишту и могућност за задуживање, финансирање буџетских расхода у будућности“, рекао је Силуанов.
Премијер Русије Михаил Мишустин - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
РУСИЈА
Позитивни баланс Русије: Спољњи дуг смањен за 25 одсто, приходи увећани за десет одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала