- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички суперстар и Јокићев ривал умислио да је гангстер – прети му суспензија

© AP Photo / Chris SzagolaДетаљ са утакмице Филаделфија – Мемфис
Детаљ са утакмице Филаделфија – Мемфис - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Нема краја испадима америчког кошаркашког суперстара Џа Моранта. После оптужби да је из кола у покрету уперио пиштољ с ласерским зраком ка аутобусу у ком су били кошаркаши Индијане, сада му се на терет ставља да је претио обезбеђењу и да претукао тинејџера на ког је потезао и пиштољ. Због свега тога прети му суспензија у НБА лиги.
Претходне сезоне Џа Морант, прва звезда Мемфиса, био је један од потенцијално главних кандидата за МВП титулу која је завршила у рукама центра Денвера Николе Јокића.
И ове сезоне је Морант одличан на паркету, што потврђује просек од 27,2 поена уз 8,2 асистенције по мечум и најзаслужнији је што су Гризлији одмах иза Нагетса на другом месту Западне конференције. Али греси ван терена могли би да утичу на то да Мемфис у наредном периоду буде без Моранта.
Према писању „Вашингтон Поста“ плејмејкер Мемфиса оптужен је да је прошлог лета претио шефу обезбеђењу у једном тржном центру у Мемфису, као и да је претукао једног 17-годишњака током партије баскета.
Према информацијама из Америке које се тичу оптужби на рачун кошаркашког суперстара, он је чак 12-13 пута ударио тинејџера на баскету испред куће Џа Моранта.
Наводно, звезда Мемфиса је у потпуности изгубила контролу и отишла је до куће по пиштољ, после чега је исти уперен у лице поменутог момка. С друге стране, Џа Морант тврди да је иницијатор сукоба и агресор у наведеној ситуацији био тинејџер.
У јеку тих скандала које прави један од Топ 10 кандидата за МВП титулу и ове сезоне у чијој трци предњачи Србин Никола Јокић, велика су изгледи да ће НБА лига морати да реагује и да ће суспендовани Морант који се понаша попут локалног ганстера, а требало би да буде пример млађима широм Америке којима је идол због невероватног талента који поседује.
Подсетимо, НБА лига је већ покренула истрагу поводом навода је Џа Морант уперио пиштољ с ласером у правцу аутобуса у ком су били кошаркаши Индијане.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Амерички кошаркаш Џа Морент  - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2023
СПОРТ
Ко се то заиграо – ласером?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала