- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Затражено изузеће због Ђоковића, он најавио шта ће урадити уколико добије – „не“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Према последњим информацијама из Сједињених Америчких Држава Новак Ђоковић неће бити у могућности да игра на Мастерсу у Мајамију. У најновијој изјави Џејмс Блејк, директор турнира, открио је да су и он Томи Хас, директор Индијан Велса, поднели изузеће да српски ас игра на та два турнира, али да су шансе мале да власти одобре тај захтев.
Истовремено, Ђоковић је у Дубаију рекао да има план уколико одговор америчких власти буде негативан.
„Ако ми не буде дозвољен улазак у Америку повући ћу се са Индијан Велса пре жреба“, рекао је Ђоковић и тиме указао поштовање према организаторима турнира јер ће жреб, у негативном исходу целог случаја, бити одржан без потешкоћа.
Ђоковић је недавно открио да је послао молбу за улазак у Сједињене Америчке Државе међутим и даље чека одговор од америчких власти. На тему учешћа првог тенисера света на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију говорио је и Џејмс Блејк који није био оптимистичан.

„Правила се званично мењају 11. маја, тако да смо поднели петицију за изузеће на основу чињенице да не постоји никаква непосредна опасност да он игра. Они су то одредили за 11. мај, а ми не можемо да имамо Отворено првенство Мајамија после 11. маја. У то време је и волели бисмо да имамо нашег највећег шампиона. Истакли смо чињеницу да би то било добро за привреду, за заједницу Мајамија и за љубитеље тениса широм света који желе да виде највећег играча у нашој игри тренутно“, поручио је Блејк.

Пре турнира у Мајамију одржава се и Мастерс у Индијан Велсу чији је директор Томи Хас такође истакао да би волео да види Новака на том турниру због чега је и он поднео изузеће. Како ствари стоје српски ас неће бити у могућности да испуни жељу двојици прослављених Американаца.

„Постаје касно, тако да не изгледа вероватно, али учинили смо све што смо могли да покушамо да добијемо изузеће. Видећемо да ли је ефикасно, али нажалост, то је ван наших руку. Позван је. Он је на листи. Волели бисмо да игра. Раније је освојио турнир шест пута. Волели бисмо да има прилику да иде на седам. Урадили смо шта смо могли“, рекао је Блејк.

Да ли ће Новак моћи да игра на предстојећим турнирима у Америци пре 11. маја званично ће бити познато шестог марта када је заказан жреб за Индијан Велс. Уколико не будемо видели Новаково име, разлог је познат.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Новаку се свиђају „мртве лопте“ – док се остали жале, Ђоковић не тражи изговоре
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Сурови Новак преслишао и Хуркача за полуфинале: Чека се српско - руски дерби
Данил Медведев и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Медведев учи од Федерера – у чему је магија „лажног осмеха“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала