- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зато је Новак више од спортисте: „Виђам много деце која желе да играју тенис – ужитак за моје очи“

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, у суровом стилу се пласирао у полуфинале турнира у Дубаију победом над Хубертом Хуркачом из Пољске, али није то за њега није био главни утисак после дуела.
Ђоковић је бриљирао, меч је завршио у два сета са 6:3, 7:5 и остварио је 15. победу у години, без пораза, што је обрадовало велики број његових навијача у Дубаију.
Новак је посебно апострофирао децу и младе који су присутни.
„Ценим и поштујем сваког навијача који долази на турнир. Ми не бисмо постојали без навијача, нарочито желим да се захвалим најмлађима, виђао сам их често ових дана и заиста је ужитак за моје очи да видим младе који гледају и желе да играју тенис и да ми успевамо да их инспиришемо“, навео је Ђоковић.
Што се тиче дуела, Новак је имао речи хвале за свог ривала и једног од сарадника у организацији ПТПА.
„Никада није лако против Хуберта, он је човек кога морате волети, са свима је добар и желим му све најбоље у наставку. Он има један од најбољих сервиса у тенису, до 11. гема у другом сету нисам имао шансе за брејк“.
Ипак, када је било најбитније – Новак је био на нивоу.
„Срећом, пронашао сам и ја свој ритам у сервису, баш ми је то помогло. У оваквим мечевима један или два поена могу да одлуче. Ја сам веома задовољан начином на који сам играо“, рекао је Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала