- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Ситуација под контролом након напада украјинских диверзаната у Брјанској области Русије

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПрипадници Руске гарде и ФСБ током истраге
Припадници Руске гарде и ФСБ током истраге  - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
Пратите нас
Ситуација у насељима Климовског рејона Брјанске области Русије, у којима је група украјинских диверзаната извела терористички напад, под контролом је органа безбедности. Пронађена је велика количина експлозивних направа разних врста, у току је претрес околине и уклањање мина, саопштила је Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије.
Група украјинских диверзаната данас се пробила на територију Климовског рејона Брјанске области Русије, саопштио је губернатор Александар Богомаз. Како је за Спутњик изјавио портпарол хитних служби, у Брјанској области у селу Љубечане неколико људи узето је за таоце.
Како је навео губернатор области, диверзанти су отворили ватру на један аутомобил у покрету при чему је возач аутомобила убијен, а једно десетогодишње дете рањено. Дете је пребачено у болницу и пружа му се сва неопходна помоћ. Богомаз је истакао да је дете ван животне опасности.
Оружане снаге Украјине извршиле су још један напад на Климовски округ. У нападу беспилотне летелице запаљена је кућа у селу Сушани. На лицу места су хитне службе.
Такође је из минобацача нападнуто село Ломаковка у Стародубском општинском округу. У нападу није било жртава, а оштећена су два домаћинства. На лицу места су хитне службе.
Како је саопштила Федерална служба безбедности Русије (ФСБ), снаге безбедности спроводе мере ликвидације наоружаних припадника украјинских снага који су ушли на територију Брјанске области.
„У пограничном Климовском округу Брјанске области, ФСБ Русије и придружене снаге Министарства одбране Руске Федерације предузимају мере за уништавање наоружаних украјинских националиста који су нарушили државну границу“, наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала