- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли су се дозвали памети: „Постоји могућност учешћа Русије“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Генерални секретар ФИБА Андреас Заглис је рекао да постоји шанса да се кошаркашка репрезентација Русије нађе у претквалификацијама за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.
Раније је, политички мотивисаном одлуком, спречено учешће кошаркашких репрезентација Русије у такмичењима под покровитељством ФИБА, али се чини да постоји шанса да превлада здрав разум када је у питању спорт.
Заглис је је истакао да постоји шанса да мушка кошаркашка репрезентација Русије, коју са клупе предводи српски стручњак Зоран Лукић, буде учесник претквалификација за Олимпијске игре.
Зоран Лукић – селектор кошаркашке репрезентације Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Подкаст
Бумеранг-ефекат: Американци се враћају у руску кошарку | Миљанов корнер
ФИБА је у новембру продужила суспензију руским и белоруским спортистима до краја априла, када ће бити одржан нови састанак.
„Олимпијске квалификације су одавно почеле. На пример, у женској конкуренцији, пут је Евробаскет на којем Русија и Белорусије неће учествовати. Исто важи и за белоруску мушку селекцију. Постоји шанса да објавимо могућност учешћа Русије у претквалификацијама за Олимпијски турнир, али одлука ће бити донета у априлу. Редовно смо у комуникацији са Међународним олимпијским комитетом и водили смо дискусије са Асоцијацијом међународних федерација са Олимпијских игара (прим. аут. АСОИФ) како би нашли заједнички језик. Што се нас тиче, ништа се није променило у претходна три месеца“, рекао је Заглис.
Бивши француски тенисер Тони Паркер - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2021
СПОРТ
Легендарни Француз осуо паљбу по ФИБА и Евролиги: Ово није нормално
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала