- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марко је показао шта значи бити човек и опростио је: „Појединац не може да укаља толико важан клуб“

© AP Photo / Peter DejongМарко Дмитровић
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Марко Дмитровић захвалио се навијачима ПСВ-а који су дошли у Севиљу како би му упутили извињење због напада хилугана на српског голмана у Ајндховену. Репрезентативац Србије је сјајним гестом ставио тачку на причу која је претходних дана потресла фудбалску јавност поручивши Холанђанима да не осуђује клуб због појединца.
Ружна слика из Ајндховена је прошло четвртка обишла свет када је усред меча ПСВ-а и Севиље у оквиру шеснаестине финала Лиге Европе хулиган утрчао на терен и пкушао физички да нападне Марка Дмитровића.
Српски голман је нападача оборио на земљу и задржао га док није стигло обезбеђење. Навијачи холандског клуба неколико дана касније допутовали су у Севиљу како би голману српске репрезентације поклонили цвеће и упутили извињење, а Дмитровић је показао људску величину и захвалио се.
„Веома сам захвалан навијачима ПСВ-а на фантастичном гесту који демонстрира величину навијача овог клуба и најчистије вредности игре. Фудбал је прелепа игра која би требало да уједини све који је воле, на терену и ван њега, увек са указивањем поштовања протвнику. Наставиће то да буде без обзира на појединца који не зна како треба да се понаша. Једна особа не може да укаља толико важан и поштован клуб као што је ПСВ и град који ће увек бити посебан за навијаче Севиље као што је Ајндховен“, написао је Дмитровић.
Опростио је српски голман и упутио речи хвале клубу који је ипак дозволио нешто недопустиво. Хулиган који је напао српског голмана претходно је имао забрану да уђе на стадион у Ајндховену, а упркос томе успео је не само да се провуче на Филип стадион већ и да утрчи на терен.
Севиља се пласирала у осмину финала, а ПСВ је своју казну може се рећи платио испадањем. Марко је на крају испао човек и ову ружну причу завршио лепим, људским гестом.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Владан Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Екстракласа на голу Србије – Пиксијев нови Орао слеће из Пољске
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Од мучког напада до извињења и цвећа за Србина – и то на његовом терену
Иван Јурић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2023
СПОРТ
Врела јужњачка крв је у милости Хрвата – суде му због Радоњића, али истина је другачија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала