- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија без капитена: Клуб пустио шесторицу – али не и Николу

© Фото: Ватерполо савез СрбијеВатерполисти Србије
Ватерполисти Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Ватерполо клуб Нови Београд није пустио Николу Јакшића, капитена репрезентације Србије да оде на припреме за Светски куп са националним тимом, а поводом ове ситуације огласио се и Ватерполо савез Србије.
Ватерполо репрезентацијa Србије у четвртак је у Крагујевцу почела припреме за квалификациони турнир Светског купа, али са саиграчима није капитен селекције Никола Јакшић јер Нови Београд жели да он после недавно залечене повреде остане са клубом.
Према речима Ватерполо савезса Србије Јакшић је имао све неопходне услове да буде са репрезентацијом на шта су упозорили клуб, али одлука није промењена.
„Од првобитног списка нема капитена Николе Јакшића којем Нови Београд није дозволио да присуствује припремама, сматрајући да му је после залечене повреде боље да тренира у клубу него са рерпезентацијом. Клуб је писмено обавестио савез о својој одлуци, а на одговор савеза да се размисли још једном уз гаранције да ће Јакшић имати све услове за врхунски рад, Нови Београд је остао при својој одлуци“, пише на сајту Савеза.
Виктор Јеленић, председник ВСС истакао је да је свима жао што капитен није уз репрезентацију.
„Нама је жао што Никола није ту. Имао је све услове да тренира на врхунском нивоу и надам се да ће бити са нама у наредном периоду, рекао је Јеленић.
Квалификациони турнир Светског купа одржава се у Подгорицу у периоду од осмог до 14. марта. Занимљиво је да је Нови Београд пустио шесторицу ватерполиста да оду на припреме, али не и Јакшића.
На припреме су отишли: Бранислав Митровић (Вашаш), Лазар Добожанов (Раднички), Владимир Мишовић (Црвена звезда), Павле Гавриловић (Шабац), Немања Убовић (Ференцварош), Небојша Тохољ (Шабац), Ђорђе Лазић (Бреша), Сава Ранђеловић (Вашаш), Радомир Драшовић (Нови Београд), Немања Станојевић (Раднички), Петар Јакшић (Партизан), Страхиња Рашовић (Нови Београд), Никола Лукић (Раднички), Марко Радуловић (Нови Београд), Никола Којић (без клуба), Душан Мандић (Нови Београд), Виктор Рашовић (Нови Београд), Филип Јанковић (Раднички), Ђорђе Вучинић (Нови Београд), Вук Милојевић (Црвена звезда), Марко Димитријевић (Партизан).
Никита Мазепин - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
СПОРТ
Лицемерна одлука Европског суда – Никита је добио дозволу, али има ултиматум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала