- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Потписан указ: Мелитопољ постао нови административни центар Запорошке области

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије поред стеле на улазу у Мелитопољ
Застава Русије поред стеле на улазу у Мелитопољ - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Пратите нас
Вршилац дужности губернатора Запорошке области Евгеније Балицки потписао је указ о подели територије региона на 16 административних јединица са центром у Мелитопољу.
„Образовати административно-територијалне јединице Запорошке области: градови Запорошке области од регионалног значаја: град Мелитопољ, град Бердјанск, град Енергодар. Одредити да је административно-политички центар Запорошке области град Мелитопољ“, наводи се у документу.
Према указу регион је подељен на 13 рејона: Акимовски, Бердјански, Васиљевски, Веселовски, Каменско-Дњепровски, Кујбишевски, Мелитопољски, Михајловски, Пологовски, Приазовски, Приморски, Токмакски и Черниговски.
Границе свих рејона, као и Бердјанска и Енергодара одређују се у оквиру административних граница рејона совјетске републике Украјине од 16. септембра 1991. године.
Документ је потписан 3. марта и ступио је на снагу након званичног објављивања.
Запорошка област постала је субјекат Русије након одржаног референдума на којем је 93,11 одсто учесника гласало за улазак у састав Русије. Украјинска страна не признаје легитимитет референдума и наставља да гранатира територију. Више од 70 одсто територије региона је под контролом Москве, док Оружане снаге Украјине и даље држе град Запорожје.
Запорошка нуклеарка у Енергодару - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
РУСИЈА
Сценарији Кијева за Запорошку нуклеарку падају у воду – будно је чува руска војска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала