- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фантастични Медведев је комплетирао магију бројева – тројка за њега, тројка и за Русију

© AP Photo / Kamran JebreiliДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, победом над земљаком Андрејем Рубљовим у финалу турнира у Дубаију освојио је трећу титулу за три недеље и постао трећи Рус који је тријумфовао на истом такмичењу у последње три године. Симболику свему даје чињеница да је Медведеву омиљени број 33, који се нашао после сваке његове победе на камери за потпис.
После Алсана Карацева и Андреја Рубљова, Данил Медведев је успео да освоји турнир у Дубаију, а овакав успех посебно добија на значају ако се узме у обзир да су претходно најбољи резултати била полуфинала Михаила Јужнија и Марата Сафина.
Данил Медведев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Медведев преслишао руског пријатеља – трећа титула у сезони!
Са три државне титуле у три године на турниру у Дубаију могу да се похвале још само Швајцарска и Србија, али са мањим бројем играча.
Швајцарској су три у низу донели Роџер Федерер и Стен Вавринка, док је за Србију то учинио Новак Ђоковић.
Управо је српски тенисер био највећи фаворит турнира, али је његов низ од 20 победа у полуфиналу успео да прекине Медведев који је тријумфом у финалу нанизао 14 успешних мечева.
"Почетак сезоне није био најбољи за мене, када не побеђујете увек сумњате у себе, али сада једва чекам да се настави сезона. Понекад радите све добро, али губите, са самопоуздањем расту и шансе за успех", рекао је Медведев.
И не само да је свог великог пријатеља Рубљова сменио на позицији шампиона Дубаија, Медведев ће га прескочити и на АТП листи, биће шести тенисер света, док ће Андреј пасти на седмом.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала