- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Jовићу је довољно и шест минута – „пантеров скок“ за крах Милана

© AP Photo / Luis VieiraЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Српски фудбалер Лука Јовић постигао је гол против великог Милана у Серији А. Његова Фиорентина славила је са 2:1, а Јовић се уписао у стрелце у 87. минуту, само шест минута пошто је ушао у игру.
Јовић је добио шансу у 81. минуту када је ушао уместо Кабрала, а онда је на асистенцију Дода у 87. минуту затресао мрежу чувеног противника.
Јовић се нашао у шеснаестерцу, бацио се попут пантера, ударио лопту главом и постигао јако битан погодак и на овој утакмици, али и за наставак сезоне.
Пре тога је Гонзалес довео Виолу у предност у 49. минуту, а утешни погодак за Миланезе постигао је Тео Ернандез у 94. минуту. Упутио је праву ракету у 90, фудбалским речником речено и тако евроголом мало ублажио пораз његовог тима.
Фиорентина је у успону фоме, у наредном колу хгостује фењерашу Кремонезеу и могла би да се врати у горњи део табеле. Видећемо да ли је Јовић овим голом купио додатну минутажу у наставку сезоне.
Ово је четврти гол Луке Јовића у Серији А ове сезоне, а укупно 11. у свим такмичењима. Сада је само Артур Кабрал са пет погодака ефикаснији од њега у Фиорентини.
Пас и лопта - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
СПОРТ
Магарац голгетер и пас као чувар мреже – фудбалска зоологија од Руме до Бара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала