- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Шојгу обишао командни пункт руске војске у зони специјалне операције /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаНачелник руског Генералштаба Валериј Герасимов и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу
Начелник руског Генералштаба Валериј Герасимов и министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу извршио је контролу групе руске војске „Исток“ у зони специјалне војне операције.
„Министар одбране Руске Федерације генерал армије Сергеј Шојгу извршио је инспекцију истуреног командног пункта једне од јединица групе снага ‘Исток’ на подручју јужног Доњецка“, наводи се у саопштењу.
Прецизирано је да је Шојгу на командном пункту „саслушао извештај команданта групе снага генерал-пуковника Рустама Мурадова и официра штаба o текућoj ситуацији и дејствима снага“.
Министарство је нагласило да је Шојгу током инспекције посебну пажњу посветио организацији свеобухватне подршке снагама групе, укључујући услове за безбедан распоред људства, као и рад медицинских и позадинских јединица.
Поред тога, министар одбране је током инспекције, војницима на фронту уручио државне награде и захвалио им на посвећености и јунаштву.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
РУСИЈА
Шојгу: Запад жели да распарча Русију, али су ти покушаји осуђени на пропаст
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала