Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић отпутовао у Катар

© Sputnik / Лола ЂорђевићПреседник Србије Александар Вучић
Преседник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић отпутовао је у радну посету Дохи. То ће бити његова прва посета Катару.
Председник Вучић прихватио је позив емира државе Катар, Његовог Височанства шеика Тамим бин Хамада Ал-Танија, да учествује на 5. Конференцији Уједињених нација на нивоу држава и влада, која ће се одржати од 05. до 09. марта у Дохи.
Током посете, Вучић ће имати и билатерални састанак са шеиком Тамим бин Хамад Ал -Танијем, што ће бити њиихов први сусрет. Главне теме састанка биће унапређење билатералне сарадње две земље, економија, трговина, инвестиције.
Односи Србије и Катара су пријатељски, а дипломатски односи између две земље успостављени су 1989. године. Дипломатска представништва су на нивоу амбасадора, а на снази је и низ билатералних споразума који јачају постојеће партнерство.
У октобру 2021. године, држава Катар учествовала је на свечаном отварању Самита покрета несврстаних у Београду, којим је обележена 60-годишњица прве конференције овог покрета.
Током епидемиолошке кризе, емир Катара је упутио авион са медицинском помоћи Србији, као израз пријатељства које повезује две земље и добрих билатералних односа и сарадње.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала