- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велико изненађење у Загребу – Звезда изгубила од Цибоне

© Фото : АБА лига/Марин СушићКК Црвена звезда
КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде гостовали су Цибони у оквиру АБА лиге, а тим Душка Ивановића изненађујуће је поражен у Драженовом дому са 85:81. Партизан се некако дан раније извукао у Сплиту, али Звезда је ипак пала у Загребу.
Ово се може слободно окарактерисати као велико изненађење, чак и као сензација када се зна колика је разлика у квалитету, а ако хоћете и у буџетима.
Разлика је направљена у последњој четвртини коју је Цибона добила са 24:14. Бивши кошаркаш Партизана и Црвене звезде Александар Аранитовић је на крају погодио одлучујућа слободна бацања.
На овај начин Звезда је поражена од Цибоне први пут од 2014. године, после 17 везаних победа. Зато ће наредни вечити дерби бити веома важан за одређивање првог места на крају лигашког дела АБА лиге.
Најефикаснији у победи Цибоне бли су Капуста са 24, Радовчић са 17 и Мазалин са 15 датих поена. Црвену звезду носили су Петрушев са 15, Лука Вилдоса са 14 и Немања Недовић са 13 поена.
Као што је Партизан имао проблеме са Сплитом, тако је Цибона жестоко намучила Црвену звезду у првом полувремену после ког је евролигаш водио са само поеном предности - 40:39, а ни на овом мечу није играо Бранко Лазић кога мучи повреда леђа.
Звезда је држала предност захваљујући расположеном Огњену Добрић који је већ после првог полувремена био двоцифрен са 12 поена, док су контратежу правили Капуста и Радовчић.
Цибона је и у наставку одржала добар ниво игре, а Вилдоса и Недовић су направили разлику па је Црвена звезда на старту последње четвртине водила са шест поена предности.
Ипак, Цибона је преко Капусте успела до потпуног егала, чак и предности у последњим минутима, па је у Драженовом дому виђена неизвесна завршница.
Права драма. Која је на крају припала Цибосима.
Црвено-беле у следећој недељи очекује дупло коло, прво у Београду против Анадолу Ефеса, а онда на страни против Панатинаикоса.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Да ли је време за Богданову велику промену?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала