- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Југословенски емигрант бранио Новака, а сада штити и Јокића: „Ненормално глупо“

© AFP 2023 / NOEL CELISЕндру Богут
Ендру Богут - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Аустралијски кошаркаш Ендрју Богут константно је на страни Срба. Прво је бранио Новака Ђоковића када је трајала драма у Аустралији, а сада је стао у одбрану Николе Јокића кога нападају да пумпа статистику да би бележио трипл-даблове.
Богут, чији родитељи су имигрирали у Аустралију из Југославије седамдесетих година прошлог века, гнев је изнео на друштвеним мрежама.

„Говорити да јури за статистиком када је његов тим на 25-0 у тим ситуацијама је ненормално глупо“, написао је Богут на друштвеним мрежама.

И овај аргумент често може да се чује. Друго би било да Јокић бележи трипл-даблове, а да његов тим губи. Овако, игра у сврху екипе.
Подсећања ради, Богут је раније оштро критиковао аустралијске власти, које су Новаку одбили визу иако је претходно добио медицинско изузеће за улазак Мелбурн од стране надлежних органа државе Викторије.
Богут је некадашњи први пик са НБА драфта који је постао шампион америчке кошарке са Голден Стејт Вориорсима 2015. године.
Једном приликом је чак прокоментарисао и објаву на којој српски навијачи играју коло испред Новаковог хотела у Мелбурну.
„Удри јаче“, написао је Богут.
Дакле, јасно је на чијој је страни. Прво је стао уз Новака и то као Аустралијанац, а сада је стао уз Јокића, колегу кошаркаша.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Да ли је време за Богданову велику промену?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала