- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Незапамћена срамота која остаје довека – Јунајтед примио седам голова на Енфилду

© AP Photo / Jon SuperМанчестер јунајтед
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Некада велики Манчестер јунајтед доживео је једну од највећих срамота у историји клуба пошто је у дербију Премијер лиге поражен од Ливерпула као гост са чак 7:0. Култни Енфилд Роуд сведочиће дуго о овом недељном поподневу када је највећи ривал просто понижен и испраћен кући са седам лопти у мрежи немоћног Шпанца Давида Де Хее.
Ништа није наговештавало овакву катастрофу „Црвених ђавола“ јер је Ливерпул водио на полувремену само са 1:0 голом Кодија Гакпоа у 43. минуту. Међутим, гости су се потпуно „распали“ у наставку и примили још шест голова, доживели највеће понижење у историји Премијер лиге и енглеског фудбала. Брука која ће их пратити довека.
А како описати све што смо видели у другом полувремену... Немоћни Давид Де Хеа као да је изашао пред стрељачки вод Ливерпула који је погађао када год је шутирао на гол гостију. Дарвин Нуњез је повисио на 2:0 у 47, а расположени Гакпо другим голом у 50. донео великих 3:0.
Затим је на сцену ступио сјајни Мохамед Салах за 4:0 у 66, да би на 5:0 другим голом повисио Нуњез у 75. У финишу Египћанин Салах је дао и други гол за 6:0 у 83. и стигао до укупно 129. гола у дресу Ливерпула што га чини најбољим стрелцем у историји клуба.
Тачку на катастрофу Манчестер јунајтеда ставио је Роберто Фирмино у 88. минуту.
Тиму холандског стручњака Ерика тен Хага је овим поразом вероватно угашена свака амбиција да освоји титулу шампиона у трци са Арсеналом и Манчестер Ситијем за којима поприлично заостаје, иако има утакмицу мање.
Такође, великан са „Олд Трафорда“ примио је седам голова први пут још од 2. јануара 1960. године, када су поражени од Њукасла са 7:3.
С друге стране, играчима и навијачима Ливерпула ова велика победа је мелем на рану у релативно лошој сезони коју играју и у којој су дуго таворили у средини табеле. Борба за Лигу шампиона им је свакако приоритет, а за позицијом број четири заостају три бода.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала