- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија завршила испитивање граната за заштиту од навођених ракета

© Sputnik / Александр Уткин / Уђи у базу фотографијаРуски војник на војним вежбама
Руски војник на војним вежбама - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Русија је завршила државна испитивања специјалних граната које могу да заштите људе и технику од удара високо прецизних навођених ракета, изјавили су Спутњику у државној корпорацији „Ростех“.

„Ручна граната РДГ-У која обезбеђује маскирање војске и технике од високо прецизног оружја је успешно прошла државна испитивања“, саопштили су у компанији.

Додали су да је тренутно у току формирање документације након чега ће почети експлоатација граната у војсци и серијска производња.
Универзална ручна димна граната је произведена у Централном научно-истраживачком институту за прецизну машиноградњу ЦНИИточмаш (део концерна „Калашњиков“) у циљу заштите од навођених ракета које имају инфрацрцвено навођење као и од оружја са термичким системима циљања.
Граната делује по комбинованом принципу: са једне стране, апарат који ствара дим формира такозвану завесу у ваздуху, а са друге стране — специјалан елемент за активирање дима, који се налази у РДГ-У, омогућава стварање завесе на дуже време. Граната је већ патентирана.
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
РУСИЈА
Руска војска произвела нову војну униформу за учеснике специјалне операције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала