- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјинске снаге код Артјомовска изгубиле најбоље обучене јединице

© AP Photo / Rodrigo AbdУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
Пратите нас
Један број најбоље обучених јединица украјинских трупа разбијен је у области Артјомовска током протеклихмесеци, објавио је „Волстрит џурнал“позивајући се на сведочења украјинских официра.
Лист наводи да се бригаде на подручју града разликују по степену обучености и да због тога не могу увек адекватно да сарађују. Према речима једног командира украјинске чете, њени положаји су прегажени јер је оближњи батаљон, састављен од лоше обучених добровољаца, напустио њихово подручје без упозорења.
Оснивач групе „Вагнер“ Евгеније Пригожин рекао је у петак да су борци групе практично опколили Артјомовск, а то је изјавио и Јан Гагин, саветник вршиоца дужности лидера Доњецке Народне Републике.
У суботу су двојица украјинских безбедносних званичника известила да су њихове јединице добиле наређење да напусте Артјомовск – реч је о команданту с позивним знаком „Мађар“ и бившем генералном тужиоцу Украјине Јурију Луценку, сада командиру јуришног вода дронова.
Раније је члан Комитета Врховне раде Украјине за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове Сергеј Рахманин изјавио да је ситуација у Артјомовску критична. Украјинска војска се у уторак пожалила америчком телевизијском каналу Си-Ен-Ен да је ситуација у Артјомовску за Кијев у свим правцима много гора него што је званично објављено.
Блумберг је у уторак такође известио да је преузимање контроле над Артјомовском за руске снаге корак ка ослобођењу целе Доњецке Народне Републике.
Клубы дыма над Бахмутом (Артемовском) - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2023
Специјална операција у Украјини
Украјинци немају куд: Руска војска гађа све путеве снабдевања Артјомовска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала