- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невероватан случај дискриминације – Немци га „држе на леду“ због Русије

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаГаел Ондуа: Копачка са заставама Камеруна и Русије
Гаел Ондуа: Копачка са заставама Камеруна и Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Гаел Ондуа, репрезентативац Камеруна, током Светског првенства у фудбалу извео је херојски чин и на терене је излазио у копачкама са заставом Русије, државе у којој је годинама играо и чији пасош поседује, али је због тога сада у немилости и онемогућено му је да се бави својим послом.
Ондуа је професионалну афирмацију стекао играјући у московским екипама Локомотива и ЦСКА, а на Мундијалу је одиграо две утакмице – и на обе је носио руску заставу на копачкама, а једна од њих је била и против Србије.
Ипак, после Мундијала суочио се са великом непријатношћу јер немачки Хановер, са којим има уговор, не жели да му дозволи да игра фудбал.
© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаГаел Ондуа
Гаел Ондуа - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Гаел Ондуа
„Мој фудбалски живот се драстично променио и већ неколико месеци само тренирам, одржавам форму, али сам одсечен од најважнијег и највољенијег дела свог посла – одсечен сам од играња фудбала“, навео је Ондуа.
Досад није било проблема у његовој каријери, био је стандардан играч чак и у украјинској Зорји, али се све променило пошто је у Катару поносно показао свету да поштује Русију, државу у којој је одрастао.
Није Ондуа фудбалер светске класе, треба бити искрен, али је невероватно да учесник Мундијала, нарочито и у екипи каква је Хановер, са великим кадровским проблемима, не може да добије ни секунд на терену.
Ствар је јасна – ради се о дискриминацији због Русије, али наравно да нико то у Немачкој, али ни у Европи, неће признати.
„Тренирам, идем на састанке, радим анализе, учествујем у тренинг утакмицама у екипи, радим у теретани... Ја сам тимски играч, имам важећи уговор и обављам своје обавезе. Иде ка томе да ме пребаце или у другу екипу или да ме отпусте... Мислим да разумете разлоге. Сви сте видели, ја сам у клубу регистрован као фудбалер из Русије, али сам и особа која увек има свој став. И сада плаћам цену за то“, истакао је Ондуа.
Због тога, како каже, не жали, његов уговор истиче на лето и биће слободан у избору средине, чак постоји и велика могућност да се врати у Русију јер је могуће да се у Европи још на неком месту сусретне са дискриминацијом.
За то време, ради, тренира, учи психологију, гледа совјетске комедије и бави се друштвеним мрежама, док чека да се врати својој омиљеној активности – игрању фудбала.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала