- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска добија нову маскирну униформу ─ трансформер

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска војска у зони специјалне војне операције
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Руска војска ће добити нову маскирну униформу са два лица, једна страна је предвиђена за крајњи Север, а друга за Централну Русију, изјавио је Спутњику Владимир Дробјак, генерални директор компаније „Штурм“ која се бави производњом униформе.

„Тренутно имамо три варијанте комплета маскирне униформе са зонама у разним бојама. Ове године ћемо завршити производњу четврте варијанте маскирне униформе за војску која обавља задатке у условима крајњег Севера и Централне Русије. Затим нам предстоје државна испитивања и снабдевање војске“, појаснио је он.

Дробјак је истакао да с обзиром на то да у Русији постоји велики дијапазон природних и климатских зона, није могуће да се направи јединствена маскирна униформа. Зато је компанија „Штурм“ осмислила нестандардно решење и направила униформу чија је свака страна различито обојена. Притом, лице и наличје маскирне униформе функционишу једнако.
Компанија „Штурм ─ муниција и опрема" почела је са радом 2001. године у насељу Беломут у Московској области. Главна област рада предузећа је развој комплекса за маскирање војника, од којих је један 6Ш122. Од 2014. године он је део опреме Оружаних снага Русије за војнике будућности под називом „Ратник“. Осим тога, компанија производи и четири типа панцира за руске јуришне јединице и остале јединице у оквиру Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова Русије.
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
РУСИЈА
Руска војска произвела нову војну униформу за учеснике специјалне операције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала