Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Скандалозан потез Приштине: Намећу Србима промоцију ОВК и њених вођа

© Flickr / Adam JonesГрб терористичке организације ОВК
Грб  терористичке организације ОВК - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Српска листа саопштила је да су такозване косовске институције без законског основа и најаве наметнуле да се у потпису службене електронске поште запослених, укључујући и Србе, Бошњаке и Горанце, налази слика вођа тзв. ОВК Адема Јашарија, Шабан Јашарија и Хамез Јашарија у црвено-црном оквиру са уцртаним главама орла као на албанској застави.
„Да појаснимо, диктаторски режим Аљбина Куртија злоупотребом институција жели да наметне да српски градоначелници, посланици, и сви Срби када користе службене мејлове у оквиру институција на Косову и Метохији промовишу ОВК и њене вође, и поред добро познатог става српског народа о тој организацији. Ово је још један вид институционалног притиска и класичан пример дискриминације српског и осталих народа који само раде свој посао, а којима се не дозвољава да имају свој став о догађајима у прошлости. Нажалост, овај лого којим се велича ОВК и насилно намеће Албанска верзија догађаја из прошлости је био подржан од стране и једног Србина који је део антисрпског режима Аљбина Куртија, од нелегалног министра Ненада Рашића“, наводи се у саопштењу.
Српска листа, како се даље каже, захтева да се међународни представници „јасно одреде по овом питању и покажу да нико нема права да дискриминише људе и намеће једноумље на Косову и Метохији, посебно у светлу кривичних поступака који се воде пред Специјалним судом за злочине који су почињени на овим просторима“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала