- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Жељка Цвијановић: Прво војна вежба са Србијом, па онда са другима

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLПредседница Републике Српске Жељка Цвијановић
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Жељка Цвијановић , српски члан и председавајућа Председништва Босне и Херцеговине, саопштила је да је тражила да се на дневни ред седнице Председништва уврсти и војна вежба Оружаних снага БиХ и Војске Србије, а да се чланови о томе изјасне пре одлуке о сагласности о одржавању вежбе са припадницима војних снага САД.
Цвијановићева је подсетила да је у бившем сазиву Председништва усвојена одлука о одржавању вежбе са Србијом, коју је самоиницијативно отказао министар одбране у Савету министара Сифет Поџић, правдајући потез пандемијом. Препознала је, како истиче, да би опет могло доћи до манипулација.
Цвијановићева сматра да у овом периоду и не треба одржавати вежбе тог типа, али да то не значи, како каже, да се припадницима Оружаних снага БиХ ускраћује да имају своје вежбе и буду спремни за оно што су њихови изазови. Истакла је да ЕУ јесте стратешко опредељење БиХ, али и да БиХ претходно мора да покаже да може сама да управља процесима.
Цвијановићева је истакла да је за њу приоритет у Председништву БиХ да се задржи мир и стабилност, те додала да би за то требало да се залажу и друга два члана.
„Република Српска жели мир и стабилност, јер је то предуслов за развој. Никоме не гурамо прст у око, с друге стране не желимо да то нама неко ради“, рекла је Цвијановићева, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала