- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден спрема порески удар на део Американаца

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден предложиће повећање пореза Американцима који зарађују више од 400.000 долара годишње, као део напора Бела куће да оснажи здравствени програм Медикер, објавио је Њујорк тајмс,
Бајден је рекао да ће на тај начин нови буџет учинити фонд Медикер солвентним после 2050. године и без смањења бенефиција, пренео је Блумберг.
Председник је додао да ће, у ствари, Американци добити бољу негу за новац који уплаћују у Медикер.
Његов план има мале шансе да постане закон, посебно након што су републиканци преузели контролу над Представничким домом у јануару, али предлог је важан за преговоре о владиној потрошњи и нуди председнику прилику да јавно изнесе своје приоритете.
Председников буџет, који ће бити објављен у четвртак, предлаже повећање пореза на Медикер са 3,8 на 5 одсто на годишњи приход изнад 400.000 долара, и елиминисање могућности коју власници предузећа и људи с већим зарадама могу да искористе како би избегли додатне порезе, наводи се у извештају Беле куће.
Бајденов план би помогао и да се повећају резерве Медикера, кроз око 200 милијарди долара, у реформи листе лекова на рецепт у наредној деценији, тако што би било омогуц́ено да се преко програма осигурања преговара о трошковима за више лекова и раније након што дођу на тржиште.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала