- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бура у српском ватерполу због капитена – клуб га није пустио на Светски куп

© AFP 2023Никола Јакшић
Никола Јакшић - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Несугласице на релацији ватерполо репрезентацијa Србије - ВК Нови Београд, а у центру пажње капитен Делфина Никола Јакшић, ком клуб није дао да путује са екипом на Светски куп у Подгорици јер није довољно спреман.
Челници ВК Нови Београд и тренер Живко Гоцић, који је 20 година у српском ватерполу и прослављени је репрезентативац, поручио је да клуб не минира репрезентацију, апострофирајући да је здравље Николе Јакшића на првом месту.
„Одлуку да Никола не оде на припреме репрезентације сам донео са стручним штабом и људима из медицинског тима", поручио је стратег Новобеограђана.
Живко Гоцић осетио је обавезу и потребу да додатно појасни ситуацију око Јакшића, ког је после одласка најтрофејнијег ватерполо стручњака Дејана Савића, нови селектор Урош Стевановић поставио за новог капитена.
Никла се повредио у јулу прошле године у Будимпешти, после чега је први следећи меч одиграо тек крајем октобра, да би уследиле још две повреде. Управо је то разлог што му клуб није дао „зелено светло“ да заплива с Делфинима на Светском купу у Подгорици од 8. до 14. марта.
„Никола се повредио на Светском првенству против Хрватске и он је на наговор пристао да игра повређен, па се повреда лакта погоршала. Након тога није адекватно лечен, дата му је погрешна терапија, изгубљено драгоцено време све док клуб није пронашао адекватног лекара који и дан данас успева да санира његове проблеме. А одлука да не иде на припреме донета је за његово добро, за добро клуба и репрезентације“, рекао је директор ВК Нови Београд Слободан Соро.
На његове речи надовезао се Живко Гоцић.
„Он се опоравио, али физички није спреман и зато је склон повредама. Због тога смо се обратили Ватерполо савезу Србије, поручивши да је најбоље да остане у клубу и припреми се за наставак сезоне, како клупске, тако и репрезентативне. Желимо да га сачувамо, да не заврши каријеру пре времена. Такође, не могу да дозволим да клуб чији сам тренер или ја лично, доводимо у негативан контекст када је ватерполо у Србији репрезентација у питању. Више од 20 година сам у ВСС, прошао сам све селекције, био капитен. Ако неко има проблем са мном, нека ми то каже у лице. Али, да је клуб против репрезентације, то је лудост“, подвукао је Гоцић.
У Закону о спорту у члану 24. јасно стоји да је клуб дужан да пусти играча у репрезентацију.
Ватерполисти Србије који пролазе кроз смену генерације, окончали су припреме у Крагујевцу и крећу пут Подгорице где ће наступати на Светском купу. Први меч играју против Аустралије у среду од 15 часова и 30 минута, у петак им је ривал Грчка (19).
Следе дуели са Црном Гором (субота) и са Шпанијом у недељу.
Ивана Вулета Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Ивана отворила душу: „Најтежа медаља“
Елзан Бибић, српски атлетичар - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Елзан Бибић освојио бронзу на Европском првенству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала