- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Запад врбује хакере за операције против Русије

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Уђи у базу фотографијаХакер за компјутером
Хакер за компјутером - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
Пратите нас
Западни блок активно врбује хакере-плаћенике за операције против Русије и намерно увлаче обичне кориснике из целог света у ову криминалну активност, изјавила је представница Русије Ирина Тјажлова на седници Радне групе отвореног састава УН за питања безбедности коришћења информационо-комуникационих технологија.
„Верујемо да више није тајна да САД и њени савезници покушавају да спинују тему ‘руских хакера’ и ’руске сајберагресије’. То се ради само са циљем да се сакрију сопствене деструктивне акције у информационом простору. НАТО земље отворено воде ка милитаризацији информационог простора, енергично повећавају офанзивни арсенал и усавршавају методе компјутерских напада. Постоје бројни докази у виду докумената, па све до јавних признања високих званичника да спроводе дигиталне саботажа против Русије“, рекла је она.
Тјажлова је додала да од почетка специјалне војне операције у Украјини западне земље шире кампању великих размера против Русије, труде се да тестирају економију, финансијски и енергетски сектор, као и главне гране индустрије.
„Информационе структуре Русије су подвргнуте масовним компјутерским нападима, чија је интензивност од почетка специјалне војне операције порасла десет пута. Западни блок активно врбује хакере-плаћенике, ангажује информационо-комуникационе потенцијале својих савезника и приватних компанија које контролише, намерно ангажује обичне кориснике из целог света у овој криминалној активности“, истакла је она.
Руски дипломата је рекла да се на специјалним форумима и на друштвеним мрежама објављују детаљне инструкције за координацију сајбер напада, а њихов циљ су конкретни државни органи, инфраструктурни објекти, медији и финансијске структуре. Додала је да Украјина у том сценарију има улогу полигона за испитивање.
Обратила је пажњу да Запад испумпава значајна финансијска средства, обучава кадрове и пружа техничку помоћ у изградњи офанзивног информационо-комуникационог потенцијала кијевског режима.
„Није случајно што је Кијев увучен у активности Талинског центра НАТО-а за сајбер безбедност. Другим речима, укључили су га у састав „сајберНАТО-а“, закључила је Тјажлова.
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
РУСИЈА
НАТО преко Украјине неконтролисано дистрибуира дигитално оружје – Москва упозорава на последице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала