- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Абхазија: Америка покушава да отвори други фронт - у Грузији

© Sputnik / StringerСпецназ. Акция протеста против принятия закона об иноагентах 7 марта 2023 года
Спецназ. Акция протеста против принятия закона об иноагентах 7 марта 2023 года - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе се поново грубо мешају у унутрашње ствари земаља на постсовјетском простору, изјавио је министар спољних послова Абхазије Инал Ардзинба, коментаришући немире у Грузији.
"Према нашим информацијама, у марту ће Американци покушати да изврше државни удар у Грузији. То ствара ризике за безбедносну архитектуру у нашем региону. Главни циљ Сједињених Држава је отварање другог фронта на Јужном Кавказу“, рекао је за Спутњик министар спољних послова републике.
Он је саопштио да прати дешавања у Грузији.
У Тбилисију су јуче почели протести против закона о страним агентима који је синоћ парламент ове државе усвојио . Док владајућа странка подржава документ, опозиција сматра да је нацрт закона „руска верзија“, те да удаљава земљу од Европе.
Министарство унутрашњих послова Грузије саопштило је да су протести испред зграде парламента прерасли у насилну акцију. У сукобу опозиције и полиције било је повређених, али тачан број није познат. Због ситног хулиганства и неповиновања легитимним захтевима полиције задржано је 66 људи. Како је саопштено, повређено је и око 50 полицајаца, неки су оперисани и налазе се у болницама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала