- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Брнабићева: Приоритет Владе у 2023. споразуми о слободној трговини с Кином, Египтом и Емиратима

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је данас да би споразум о слободној трговини са Кином требало да буде постигнут до краја године и да ће имати велики значај за сарадњу са том земљом.
„Верујем да ћемо постићи споразум о слободној трговини с Кином који ћемо, надам се, испреговарати и потписати до краја ове године, и да ћемо ту бити још јачи“, рекла је Брнабићева на „Копаоник бизнис форуму“.
Казала је да су приоритети Владе у 2023. године, у смислу даљих партнерстава, рад на постизању три основна споразума о слободној трговини на којима се ради, а то су споразуми са Кином, Египтом и са УАЕ.
„То нам је фокус у овом тренутку и верујемо да ће нам то отворити додатни простор и за трговинску размену и размену услуга, али и за прилив нових технологија у Србију. Ту је за мене посебан фокус на вештачкој интелигенцији“, навела је Брнабићева.
Рекла је да је српски извоз у Кину у последњих 10 година скочио чак 153 пута, као и да је у 2022. достигао 1,1 милијарду евра, по чему је Кина веома важан партнер, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала