- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Нове публикације о експлозијама на „Северном току“ – координисано ширење дезинформација

© Фото : Nord Stream 2Полагање последње цеви гасовода "Северни ток 2"
Полагање последње цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Публикације о експлозијама на гасоводима „Северни ток“ и „Северни ток 2“ део су координисаног ширења дезинформација у медијима, рекао је за Спутњик портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Очигледно је да они који су одговорни за терористички напад желе да скрену пажњу. Очигледно је да се ради о координисаном ширењу дезинформација у медијима“, рекао је Песков, коментаришући публикације листова „Њујорк тајмс“ и „Цајт“.
Он је додао да му није јасно како амерички званичници на које се листови позивају могу нешто да претпостављају о терористичким нападима на гасоводе „Северни ток“ без истраге.
Песков је такође подсетио да Русији и даље није дозвољено да учествује у истрази, а пре неколико дана Москва је обавештена о томе из Копенхагена и Стокхолма.
„То све не само да је чудно, то 'мирише' на монструозан злочин. У најмању руку би земље-акционари гасовода 'Северни ток' и УН требало да захтевају хитну транспарентну истрагу у којој би учествовали сви који би могли да расветле околности напада“, додао је портпарол Кремљ.
Раније је „Њујорк тајмс“, позивајући се на изворе у америчкој администрацији, саопштио да су амерички званичници саопштили да нису пронађени никакви докази наводне умешаности руских власти у нападе на гасоводе „Северни ток“, те да нови обавештајни подаци дају основа да се претпостави да нека проукрајинска група стоји иза напада на гасоводе.
Немачки лист „Цајт“ саопштио је да су немачки истражитељи идентификовали брод са којег је извршена диверзија на гасоводима „Северни ток“, те да трагови воде ка компанији у власништву Украјинаца.
Цеви гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
СВЕТ
"Цајт": Откривен брод с којег је изведена диверзија на "Северним токовима", траг води ка Украјинцима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала