Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Потресно сведочење двојице младића које су пребили припадници РОСУ: Тукли су нас зато што смо Срби

© AP Photo / Marjan VuceticПрипадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Двојица српских младића, које су синоћ брутално пребили специјалци такозване косовске полиције РОСУ у селу Јошаница код Лепосавића, у изјави за медије наводе да су претучени само зато што су Срби јер ником ништа нису учинили, а све што су радили јесте да су тражили мобилни телефон који је један од њих изгубио.
Л.Ђ (23) је рекао да се случајно нашао у аутомобилу јер је пошао заједно са својим комшијом да потраже телефон који му је испао док је превозио шљунак.
„Кренули смо око 19 часова, не знам тачно време. Након километар и по на самој кривини видели смо два возила иза нас, пресрели су нас, један џип је стао изпред нас, човек је излетео са аутоматском пушком репетирао и рекао: „Излазите из кола!“. Друг је кренуо да излази, они су га извукли напоље и мене су извукли и бацили на земљу и тада ме је шутнуо чизмом и почели су да нас ударају", прича један од повређених.

„Када су почели да нас туку, претресали су кола и питали су одакле смо шта радимо. Док смо објаснили да смо из тог села и показали личну карту да живимо у Јошаници они су нас пустили после тога. Било је седам-осам припадника полиције, док су нас тукли лежали смо на земљи а пушке су нам биле уперене у главу. Највише ме боле глава и око. До јутрос нисам видео,замаглило ми се, и колена ме боле, ваљда када су ме вукли и бацали по земљи. Уплашен сам, ко не би имао страх“, додао је он.

Његов отац Милоица Ђоковић каже да је ово кап која је прелила чашу.
„Ја сам га одгајио од кило меса. Синоћ сам га испратио са комшијом у село да траже телефон. Требали су прво да га питају ко је? Да му траже документа, а не да извлаче децу и да шутирају као фудбалске лопте. Ово не знам шта се ради и куда иде више у 21 веку. Овде смо опстајали и живели до сада, али овде живота нема“, испричао је отац повређеног момка.
Ђ.М, који је возио ауто, каже да ништа није слутило да ће их полицајци претући без разлога.

„Око 19:30 видео сам да су се иза нас појавила светла - плава без ротације. Џип ме претиче и препречили су ми возило. Нисам стигао скроз да станем, изашли су ,репетирали пушке, почели су да лупају возило… „Излазите напоље!“…Ја сам стао, искрено, не знам шта ме је снашло. Они су ме извукли напоље нисам стигао ни да закорачим из возила, бацили су ме на земљу и онда је кренуло шутирање, ударање, песницама у главу, ја сам се сагнуо. Почели су да ме шутирају у грудни кош и ребра. У том периоду чујем јауке другара, њега су ударали мислим чизмом у главу. То је трајало пет до седам минута. Нисам могао да се померим. Нису нас питали ништа, почели су да нас називају шверцерима, криминалцима, контрабандитима, а пушка је константно била уперена у мене“, Ђ.М, видно преплашен.

Његов отац Драгош, потврдио је ову причу и рекао да му син није смео да каже шта се десило.
„Он то мени није смео одмах да исприча, али ми је сутрадан рекао шта се десило. Ово је сада други пут да слушам. Разумем да је нешто рекао ружно и разумем да је имао робу у колима да је шверцовао па да се тако понашају. Ја мислим да је ово кап која је прелила чашу, то сам јутрос рекао и Аустријанцу из Еулекса, који ми је рекао да ће пробати све што може да уради, али мислим да ће се све на овом завршити. Врана, врани очи не вади“, закључио је отац повређеног Ђ.М.
Припадник јединице Росу на прелазу Јариње - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СРБИЈА
Припадници Росу претукли двојицу српских младића код Лепосавића
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
СРБИЈА
Канцеларија за КиМ: Међународна заједница да осуди напад на српске младиће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала