Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина пресуђује Србима и пре судског процеса: Канцеларија за КиМ о новом хапшењу Србина

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСеверна Косовска Митровица
Северна Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Хапшење Златка Арсића, оца троје деце из села Ајновце у Косовској Каменици нови је вид притиска и малтретирања којем су изложени Срби на Косову и Метохији, посебно јужно од Ибра којима Приштина пресуђује у јавности и пре завршетка самог судског процеса, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
Канцеларија за Косово и Метохију Арсићу је одмах обезбедила бесплатну правну помоћ, а председница привременог органа Косовске Каменице Тања Аксић јутрос је обишла породицу ухапшеног и понудила им сву помоћ и подршку, наводи се у саопштењу.
Арсић је ухапшен на административном прелазу Бела Земља, јер га приштинско специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин.
„Арсић је припадник Косовске полиције и поставља се логично питање како је прошао све неопходне провере и тестове за рад у овом органу, а сада је напрасно оптужен за наводни ратни злочин? То отвара оправдану сумњу да су мотиви Арсићевог хапшења посве другачије природе, а томе у прилог иде и синоћње саопштење Џељаља Свечље који је Арсића прогласио кривим и пре суђења и одлуке суда“, саопштено је из Канцеларије за КиМ.
То јасно говори да за Србе на КиМ нема ни права ни правде, да им се пресуде по политичком и етничком кључу изричу у јавности, чиме им се крши претпоставка невиности и ускраћује право на правично суђење, наводе из Канцеларије за КиМ и додају да ће о свему овоме обавестити и међународне институције које делују на простору КиМ.
Анкета
Да ли ће Приштина формирати ЗСО?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала