- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Ваша храброст и одлучност задивљују и најискусније борце“: Путин честитао женама у Русији 8. март

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је припадницама лепшег пола у Русији Међународни дан жена, посебно истакавши смелост, одлучност и храброст жена које служе у руској војсци.
По речима руског лидера, Осми март се слави у многим земљама, али се у Русији обележава са посебном топлином и смислом, најбољим и најискренијим осећањима будући да оно велико поштовање према жени и материнству Руси преносе са колена на колено.
Како је додао, данас сви Руси исказују љубав и дивљење својим мајкама, бакама, сестрама, женама, ћеркама, другарицама, „труде се да обрадују своје најмилије и најближе, да их загрле, кажу оно за шта понекад немају довољно времена у свакодневници, да пренесу поздраве и лепе, искрене речи онима које верују и чекају код куће у време искушења и раздвојености“.
Путин је истакао да одговорност жена, умеће да се осврну на све детаље, све аспекте посла којим се баве изазива огромно поштовање.
Посебне честитке је упутио женама у руској војсци које су стале у заштиту отаџбине, докторкама, болничаркама и медицинским сестрама које спасавају рањене. Њихова храброст, рекао је Путин, задивљује чак и искусне борце.
„У тешким тренуцима, у време искушења, неравнодушност и саосећајност женског срца увек се претварају у моћну силу која указује на најисправнији, најправеднији, најпотребнији начин деловања. То се дешава и данас“, рекао је руски лидер.
Он је такође указао на подршку коју жене пружају војницима и официрима тако што на фронт шаљу писма и пошиљке, праве маскирне мреже и пријављују се као волонтери у болницама.

„Ви надахњујете, ви уливате веру, помажете нашим херојима да без обзира на удаљеност осете делић кућне топлине. А ваше саосећање и милосрђе у стању су да чине – и чине – права чуда“, поручио је Путин.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
РУСИЈА
„Задатак Русије је да очува руски народ“: Нови Путинов указ о изменама државне културне политике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала