Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Бог је велики, све се враћа“: Протест Срба код Лепосавића због пребијања двојице младића /видео/

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПротест Срба код Лепосавића
Протест Срба код Лепосавића - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Око двеста мештана Јошанице окупило се данас у знак протеста на путу који се налази недалеко од места где су прексиноћ брутално претучена двојица младића српске националности од стране албанских припадника Специјалне јединице Росу.
Мештани кажу да су угрожени и да им је од доласка полицајаца албанске националности у њихово село, где свакодневно патролирају, смањено кретање јер је страх јачи од жеље да изађу прошетају и да оду једни код других.
„Свакодневно се дешава да наоружани до зуба овде патролирају, намерно се зауставе и изађу из џипова само да би нас плашили и да би ми видели да су они наоружани. Ми оруђа немамо, шверцера нема овде, овде живе домаћини, радници, деца која иду у школу, мајке које их хране, а ко су они и шта траже овде у овом питомом селу, глуме звери, али Бог је велики, све се враћа“, рекао нам је један старији мештанин Јошанице.
Александра Бошковић сестра једног од пребијених младића рекла нам је да је овај догађај прелио чашу и да они од доласка припадника полиције албанске националности прошлог лета немају миран сан.
„Његово тренутно здравствено стање је добро, али не знам психички колико дуг ће требати да се опораве и мој брат и Лазар. Данас смо се окупили да би дали подршку мом брату, његовом другу и породицама. Желим да сви чују шта се овде дешава, овде свакодневно пролазим заједно са децом како би они обишли бабу и деду и сада немам ту слободу нити верујем да ћу икада овде шетати ако што је некада то било“, рекла је Александра.
Она се захвалила свима који пружају подршку њој и њеној породици и јавно позвала председника Србије од кога како каже очекује помоћ.
„Ово се може сваком десити, овде пролазе мајке, сестре, жене, људи иду на посао јер овај пут води до рудника. Овде су жене и деца, а висе нисмо слободни да пустимо нашу децу да слободно шетају. Апелујем на председника Србија Александра Вучића да нам помогне јер ми од летос не знамо шта је миран сан, нарочито после догађаја од прексиноћ и од онога што се десило мом брату и његовом другару. Брат ми је други пут нападнут и већ други пут ни крив ни дужан“, каже Александра.
Горан Вукојевић становник Јошанице каже:
„Није ово једини инцидент ово је прелило сваку чашу, да бију нашу децу ми више не можемо да трпимо, и то поручујем и нашој власти и међународној заједници и свим релевантним представницима да обуздају ове терористе, они су терористи без обзира што су у униформи, они су без разлога тукли децу која су шетала својим селом“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала