- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Говорио је да су Срби терористи – и сада се жали на пријем у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕргин Атаман
Ергин Атаман  - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Тренер Анадолу Ефеса Ергин Атаман поново је својим понашањем изазвао буру у Београду и поново у дуелу са Црвеном звездом.
Турски тренер, препознат као личност која не преза од разноразних „игрица“ како би остварио своје циљеве, искључен је током утакмице Евролиге у Београду после бурних реакција и притиска на судије.
Атаман је потом добио буру негативних реакција са трибина од симпатизера црвено-белих који добро памте његово раније понашање.
Наиме, Атаман је био тренер турског Галатасараја када је у Истанбулу, уочи меча са Црвеном звездом, од стране турског навијача убијен симпатизер Звезде Марко Ивковић.
„Нападали су нашу полицију и наше навијаче бакљама и камењем. Њих 300-400 терориста. Евролига треба да суспендује те људе. Био сам забринут као грађанин“, навео је тада Атаман.
За то време од живота се опраштао млади Ивковић, момак који је у Истанбул отишао како би подржао свој клуб.
Седам година касније, Атаман поново позива Евролигу да реагује због навијача Звезде, који су га погрдним скандирањем испратили са терена у свлачионицу.
„Увреде које су ми упутили Звездини навијачи у Београду су срамота за спорт и Евролигу“, истакао је Атаман.
Подсетимо, њега је негативно дочекала српска публика и током утакмице између Србије и Турске у квалификацијама за Мундобаскет, када је чак и селектор Србије Светислав Пешић добацио свом колеги да се смири и да престане да врши притисак на судије.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала