- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Измишљотина „Њујорк тајмса“ о Пентагону на страни Руса: Цела Америка бежи од међународне правде

© Sputnik / Владимир Вяткин / Уђи у базу фотографијаАмерички војници
Амерички војници - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Текст „Њујорк тајмса“ где се наводи да је Пентагон стао на страну руске војске тако што одбија сарадњу са Међународним кривичним судом у Хагу обична је измишљотина јер цела америчка држава бежи од сарадње с тим судом, каже за Спутњик адвокат Бранко Павловић.
Америчка војска блокира предају информација о наводним кршењима закона руске војске Међународном кривичном суду у Хагу, пише „Њујорк тајмс“ позивајући се на изворе у војном ресору.

Пентагон на страни руске војске

Противљењем пружања помоћи суду Пентагон је наводно стао на страну руске војске, јер се плаши стварања преседана који би касније могао довести до кривичног гоњења америчких војника.
Други чланови администрације, укључујући обавештајне службе, Стејт департмент и Министарство правде, залажу се за предају доказа Међународном кривичном суду.
Председник САД Џозеф Бајден још није донео одлуку о овом питању, иако је у децембру Конгрес променио законска ограничења за помоћ Међународном суду како би дозволио америчким властима да помогну у истрагама и кривичном гоњењу у вези са сукобом у Украјини.
Према „Њујорк тајмсу“, политичка дебата се наставља иза затворених врата унутар Бајденове администрације.

„Тајмсова“ измишљотина: Цела Америка бежи од Међународног суда

Не бежи само Пентагон од Међународног кривичног суда као ђаво од крста, бежи цела Америка, каже за Спутњик адвокат Бранко Павловић.
„Реч је о томе да САД не признају тај суд и онда се, наравно, државни органи плаше да би комуницирањем с тим судом индиректно признали његову надлежност. Исфабрикована је цела прича у 'Њујорк тајмсу', као да сад тамо постоји неки војни врх који нешто ради на своју руку, а као, други део државе би сарађивао са тим судом. Не, не би сарађивао“.

Разлике у степену идеолошке заслепљености

Павловић верује да ипак постоје неки делови америчке државе који мисле да им је маркетинг и манипулација једини циљ, и уопште их не занима каква би правне последице могла произвести сарадња са Судом у Хагу.
„Јер, Американци кажу, ми никада никакве правне последице по америчку државу и не мислимо да прихватамо. Сад имају политичку потребу да се настави неки њихов замишљени напад на Руску Федерацију и све се има подредити том циљу“.
Постоје, очигледно, и други делови државе који кажу не, не може се вечно живети у бесправном окружењу и то што данас урадиш може те сустићи за десет, 15, или 25 година.
„Сигурно ту постоје разлике у степену идеолошке заслепљености код оних који воде америчку државу. Ко ће међу њима да победи, то је једно питање, а то да Америка не прихвата тај суд, то је неспорно“, закључио је Павловић.
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Специјална операција у Украјини
Њујорк тајмс: Пентагон стао на страну руске војске - одбија да помаже Хашком суду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала