- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин изложио председнику Египта ставове Русије поводом прехрамбеног споразума

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са шефовима ДНР А. Захарченком и ЛНР И. Плотницким
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са шефовима ДНР А. Захарченком и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је са египатским председником Абделом Фатихом ел Сисијем, а једна од главних тема била је реализација прехрамбеног споразума, саопштио је Кремљ.
Према саопштењу, Путин и Ел Сиси су током разговора нагласили прогресиван развој пријатељских и узајамно корисних веза две земље у економији и хуманитарној сфери, а у складу са одредбама Споразума о свестраном партнерству и стратешкој сарадњи Русије и Египта.

У саопштењу се, такође, истиче да је Путин у току разговора изложио египатском председнику приступе Русије пакету споразума о извозу руског ђубрива и хране у оквиру прехрамбеног споразума. Руски лидер је посебну пажњу скренуо на неопходност систематског испуњавања ових споразума.

Кремљ је, поред тога, саопштио да су се двојица лидера договорили да наставе координацију на решавању кризних ситуација у региону Блиског истока и Северне Африке.
Разговор је иницирао званични Каиро.
Учесници економског форума Русија-Африка у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
СВЕТ
Битка великих сила за континент будућности - ту ниједна земља није окренула леђа Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала