- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Спутњик у Москви прикупио тону хуманитарне помоћи за Сирију – руска војска је испоручила

© SputnikРуска хуманитарна помоћ стигла у Сирију
Руска хуманитарна помоћ стигла у Сирију - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
У централну болницу Латакије у Сирији руска војска је доставила хуманитарну помоћ коју је прикупила редакција Спутњика у Москви.

Како је саопштио дописник Спутњика из Латакије, руска војска је доставила Главном одељењу породилишта у Латакији тону лекова, дечје хране и других потрепштина.

Како је рекао заменик начелника медицинске службе руске ваздухопловне базе „Хмејмим“, потпуковник Андреј Николајевич хуманитарна помоћ ће бити подељена у сиријским болницама у складу са потребама.
„Пружање помоћи породилишту и дечјем одељењу спроводи се у оквиру помоћи Русије Сирији након земљотреса. Неопходну помоћ ћемо послати не само болници у Латакији, већ и болницама у другим погођеним регионима Сирије – све ће зависити од захтева“, рекао је потпуковник.
Истовремено, главни лекар из Главног одељења породилишта и дечјег одељења болнице у Латакији Ахмад Фара је истакао да ово није први пут да руска војска испоручује помоћ болници.
„Русија је много помогла и помаже нашој болници и лековима и опремом, између осталог и сада, после земљотреса. Нашим колегама из медицинске службе базе 'Хмејмим' доставили смо конкретан списак лекова који су нам заиста били потребни и они су нам их испоручили. Много хвала Русима на подршци“, рекао је Фара.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је наложио руским војницима у Сирији да учествују у елиминисању последица земљотреса и да пруже помоћ жртвама земљотреса.
На авиобази Хмејмим је формирана мобилна група војних лекара. Према подацима Министарства одбране Русије, направљени су пријемни пунктови за донацију крви и заједнички оперативни штаб за координацију акција за помоћ жртвама.
Преживели после земљотреса у Сирији, у прихватилишту у Латакији - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СВЕТ
Приче преживелих: Житељи Латакије деле своја сећања на земљотрес /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала