- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић и Дончић су исти – осим у једној ствари: „Лука се љути, Никола се нервира“

© AP Photo / David ZalubowskiЛука Дончић Никола Јокић
Лука Дончић Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
Пратите нас
Влатко Чанчар, словеначки репрезентативац и кошаркаш Денвер Нагетса, говорио је о своја два саиграча, једног из националног тима, а другог из клуба – Луки Дончићу и Николи Јокићу.
Чанчар, некадашњи кошаркаш Меге, добио је значајнију улогу у актуелној сезони у Денверу, као што је имао и у Словенији, али види разлику између две звезде.
Шон Кемп - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
СПОРТ
Бивши НБА суперстар ухапшен због пуцњаве – има 11 деце и 90 милиона на рачуну
„Лука уме да буде веома темпераментан, ако га не пратите у игри љутиће се на вас, псоваће вас. Морате да шутирате када он каже, он је тај који ће рећи да је тим његов и да је он лидер, то доказује на свакој утакмици“, истакао је Чанчар.
Што се Јокића тиче...
„Исти је, али се не чује. Ако бисте их окарактерисали кроз јачину звука Лука је на 100, а Никола на 15 или 12. Исти су, само што Никола неће бити љут на тебе ако не шутираш, само ће бити изнервиран на крају јер не може све сам да уради“, истакао је Чанчар.
Словенац је упоредио начин на који играју обојица, а Луку је издвојио као вештијег играча.
„Када је игра у току, осећам да је Лука вештији јер може и да дрибла. Он има своја оружја. Никола као да има лепљиву руку, можете да испаднете из одбране јер вас добро лажно финтира. Или има само један дриблинг, игра леђима, окрене се и слично. Што се тиче коефицијента интелигенције, мислим да су толико добро научили игру да из ћошка могу да бацају те лопте без гледања јер тачно знају да ће неко бити тамо“.
На крају је Чанчар рекао да је питање избора између Николе и Луке веома тешко.
„Обојица су ми невероватни играчи и немојте ме више питати то, ако ме поново то питате, дугујете ми једну вечеру“, рекао је Чанчар.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала