- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ким Џонг Ун наредио војсци: Интензивирајте вежбе за „прави рат“

© AFP 2023 / JUNG YEON-JEКим Џонг Ун
Ким Џонг Ун - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун наредио је војсци да интензивира вежбе за „прави рат“, преноси Ројтерс, позивајући се на севернокорејске државне медије.
Ким је надгледао војну вежбу, за коју је оценио да је доказала способност земље да се супротстави у „стварном рату“, наводи британска агенција.
Северна Кореја је у четвртак испалила балистичку ракету кратког домета са своје западне обале, саопштила је војска Јужне Кореје, додајући да анализира могућност да је Пјонгјанг лансирао више ракета истовремено са истог подручја.
Фотографије које је објавила севернокорејска агенција КЦНА приказују најмање шест пројектила испаљених у исто време.
КЦНА је пренла да је јединица обучена за "ударне мисије" испалила „снажну салву на циљане воде“ и демонстрирала способност да се „супротстави стварном рату“.

„(Ким) је нагласио да би ватрене јуришне јединице требало да буду припремљене да перфектно извођење две стратешке мисије - одвраћање од рата и преузимање иницијативе у рату, сталним интензивирањем вежби за прави рат...“, наводи КЦНА.

Ројтерс наводи да је лидер Северне Кореје био у пратњи своје ћерке.
Најновија лансирања Пјонгјанга долазе након великих вежби Сједињених Држава и Јужне Кореје које су најављене за следећу седмицу под називом Штит слободе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала