- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија објавила језиве податке: Американци изазивали болест вакцином да би зарађивали на лековима

© AP Photo / Bob EdmeВакцинација против вируса корона у Француској
Вакцинација против вируса корона у Француској - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Министарство одбране Русије располаже информацијом да је Америка од 2017. године развијала мРНК вакцину која је изазивала болести и озбиљне здравствене компликације, изјавио је начелник одељења за радијациону, хемијску и биолошку заштиту при руској војсци Игор Кирилов.
Како је рекао, те вакцине су изазивале болести и компликације као што су менингитис, анафилактички шок, срчани и мождани удар.
Поред тога, како је објаснио, компаније Фајзер и Модерна добиле су од америчке Владе вишемилионске уговоре за производњу лекова за потребе санирања нежељених ефеката и лечења болести изазваних вакцинацијама.
„То омогућава америчким фармацеутским компанијама да у потпуности искористе појаву нових патогена и да их претворе у неограничену добит“, истакао је он.

САД одговорне за поновну појаву еболе у Африци

Кирилов је такође казао и да Министарство здравља једне централноафричке државе тренутно спроводи истрагу вештачког ширења еболе од стране америчких биолога.
„Забринутост је изазвана чињеницом да је изоловани сој `судан` потпуно идентичан вирусу који је кружио Африком током епидемије 2012. године“, рекао је Кирилов.
Такође, као једна од верзија у обзир се узима и могућност непажљивог руковања патогенима од стране америчких биолога који су били ангажовани на пројектима у том региону.

Објављен списак украјинских научника у америчким пројектима

Кирилов је на брифингу објавио и имена украјинских научника који су били ангажовани на америчким војно-биолошким пројектима, а међу њима су и представници украјинских државних института, али и приватних компанија.
У питању су Сергеј Моргун (начелник санитарно-епидемиолоше управе украјинске војске), који је био ангажован на пројекту UP-8 и бавио се истраживањима хантавируса, који је сменио Сергеја Литовку – руководиоца истраживања и тестирања вируса кримско-конгоанскр хеморагијске грознице и хантавируса на украјинским војницима.
На списку се нашао и Владимир Курпита, руководилац Центра за ја јавно здравље који је спроводио свеобухватну контролу и водио комуникацију украјинских специјалиста са Американцима, а уједно се бавио и прикупљањем биолошких узорака од украјинских држављана за потребе њиховог слања у иностранство.
Такође, Кирилов је споменуо и шефа лабораторије при Центру за јавно здравље украјинског Министарства здравља Ирине Демчишине која је имала улогу посредника између америчких и украјинских компанија.
Такође је упозорио да Кијев, упркос свим овим објављеним информацијама, наставља сарадњу са Пентагоном и то на најопаснијим патогенима за људе, као што су антракс, мале богиње, куга, ебола - укупно 50 различитих врста бактерија и вируса.
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2023
РУСИЈА
Москва: Ширење нових, снажнијих патогена из биолабораторија САД – претња по цео свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала