- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стиже „Изазов“ из свемира: Објављен нови трејлер руског филма сниманог у космосу /видео/

© Фото : POOL / Уђи у базу фотографијаКосмонаут Антон Шкапљеров, редитељ Клим Шипенко и глумица Јулија Пересиљд пред полетање на Међународну свемирску станицу
Космонаут Антон Шкапљеров, редитељ Клим Шипенко и глумица Јулија Пересиљд пред полетање на Међународну свемирску станицу - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Нови трејлер првог филма у историји светске кинематографије снимљеног у свемиру „Изазов“ појавио се на друштвеним мрежама. Видео је на платформи Јутјуб објавила компанија „Централ Партнершип“.
Овај филм доноси причу о торакалном хирургу Жењи која за месец дана треба да се припреми за лет на Међународну свемирску станицу како би спасила живот једног од космонаута.
Главну улогу игра Јулија Пересиљд, а једну од улога тумачи и српски глумац Милош Биковић.
Режисер „Изазова“ је Клим Шипенко, а премијера филма планирана је за 20. април.
„Роскосмос“ и руске филмаџије престигли су Националну ваздухопловну и свемирску администрацију (НАСА) и „Спејс икс“ који су планирали да пошаљу холивудску звезду Тома Круза и с њим сниме први у историји филм у свемиру. Уместо њега – у космос је прва стигла Јулија Пересиљд.
Руска глумица, редитељ Клим Шипенко и космонаут Олег Новицки, су на Међународној космичкој станици, за 12 дана успели да сниме први играни филм "Изазов", и да га по спуштању на земљу, у рекордном року монтирају и прикажу на светској изложби "Експо" у Дубаију.
Екипа филма Изазов пред лет на Међународну свемирску станицу - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
Велики експеримент руске филмске индустрије: Први филм у космосу - важно искуство за цео свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала