- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

НАТО бродови у пуном саставу у Сплиту: У плану и заједничка вежба

© Flickr / Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th FleetНАТО бродови у Црном мору
НАТО бродови у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Група НАТО бродова из формације СНМГ2 посетиће Хрватску ратну морнарицу и Сплит у склопу посете Хрватској од 12. до 16. марта, а планирано је и заједничко увежбавање на мору, најављено је из хрватског Министарства одбране​.
Како се наводи, у саставу групе налазе се командни брод, амерички разарач "Џејмс Вилијамс", фрегата Грчке Ратне морнарице "Псара" (Ф-454), фрегата Турске РМ ТЦГ "Б​арбадос" (Ф-244), фрегата Холандије РМ ХНЛМС "Д​е З​евен П​ровинциен" (Ф-802) и фрегата Канадске РМ ХМЦС "Ф​редериктон" (Ф-337), преноси Хина.
Сви бродови ​ће ​бит​и везани у сплитској Градској луци​, а групом НАТО бродова командује комодор Скот Сирета из америчке Ратне морнарице.
​"​Током посете планирано је заједничко увежбавање на мору с припадницима Хрватске ратне морнарице. Активности међународне војне сарадње прилика су за заједничка увежбавања, размену знања, вештина и искустава у циљу унапређења интероперабилности. Поред заједничког увежбавања, планирана су и спортска надметања​", најавили су из МОРХ- а​.
Ова група НАТО бродова посећивала је самостално и раније хрватске градове, али сада је у пуном саставу и та је посета једна од већих.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала