- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најбрже туширање и вожња колима у животу – због Новака Ђоковића

© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић – Алекс Де Минор
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Када се у јануару 2022. Новак Ђоковић сусрео са малтретирањем и депортацијом из Аустралије изгледало је као да нема пријатеља у Мелбурну. Читав случај је изазвао бес код домаћина и критике остатка света. Али Новак је успео да испуни срце бар једном Аустралијанцу, а то је млади Џејмс Мекејб (19).
Талентовани тенисер који је стигао до свог првог икада полуфинала Челинџера у Бенглауру, тренирао је два пута са Ђоковићем - једном одмах по пуштању Србина из имигирационог притвора, а други пут пре депортације.
„Било је стварно невероватно. Играо сам квалификације за Аустралијан опен и изгубио у три сета. Мислио сам да ћу бити слободан следећег дана, али око 12 сати зазвонио ми је телефон. Неко је питао да ли хоћу да спарингујем са Новаком пола сата на Род Лејвер арени. Наравно, рекао сам да хоћу, извео можда најбрже туширање и вожњу колима икада у животу“, испричао је Мекејб.
У том тренутку млади Аустралијанац је био 1.211. на АТП листи у синглу и тек је почео професионалну каријеру на туру. Сада је надомак уласка међу 300 на свету, али ништа, како каже, не може да се пореди са сусретом са Ђоковићем.
„Новак је један од најфинијих момака које сам срео. Начин на који игра тенис и односи се према противнику је џентлменски. Заиста сам желео да се врати у Аустралију ове године и освоји Мелбурн“, рекао је Мекејб.
Аустралијанац је подсетио и на чувену причу из детињства када је срео Новака.
„Када сам био јако мали (2013) присуствовао сам бацању новчића на мечу између Давида Ферера и Ђоковића и рекао Шпанца да бира страну на шта су се сви смејали. Ђоковић се сетио и тог детаља када сам му испричао. Био сам тужан када су га депортовали и зато сам објавио онај пост на друштвеним мрежама, што је за сада врхунац моје каријере“, додао је Аустралијанац.
Као већина земљака и Мекејб долази из мешовите средине. Поред тениса, бави се крикетом и пливањем, а обожава и музику. Свира чак три инструмента клавир, гитару и флауту.
„Увек пред мечеве слушам класичну музику, попут Бетовена или Шопена. Мислим да и Ђоковић ради исто. Флаута ми помаже код дисања јер удишем ваздух право у дијафрагму. То помаже да срце боље ради, зато је флаута сјајна“, закључио је Мекејб.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић се смеје током тренинга на Род Лејвер арени - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СПОРТ
Девет година касније Новак срео познато лице у Аустралији
► Прогледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала