- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Виктор Медведчук поручио властима у Кијеву: Православну веру и народ нико неће моћи да уништи

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаВиктор Медведчук
Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2023
Пратите нас
Режим укајинског председника Владимира Зеленског покренуо је отимачину Кијевско-печерске лавре и тиме још једном је доказао да за њега не постоји ништа свето, изјавио је бивши украјински народни пославник Виктор Медведчук и упозорио да ће напади на православље само додатно ујединити народ јер је православну веру немогуће уништити.
Како је објаснио, 10. марта је руководство Украјинске канонске православне цркве добило ултиматум у ком се наводи да се раскида уговор о закупу Доње лавре због чега су монаси дужни да до 29. марта напусте ту територију.
Медведчук је подсетио и на време фашистичке окупације када нацисти нису затварали православне светиње, међутим, како је рекао, данас њихови идеолошки наследници отимају од народа њихово духовно језгро, оно што га учвршћује и спаја уочи васкршњих празника.

„Украјинском народу су отели језик, како украјински тако и руски који је матерњи језик за милионе украјинских грађана. Објавили су да је то језик окупатора и издајника, а украјински су до те мере унаказили да је изгубио своје корене и смисао“, нагласио је Медведчук у интеррвјуу за Спутњик.

Такође је рекао и да су од украјинског народа одузета сва права и слободе постављањем ове лажне и криминалне власти изнад свих закона.
„Данас Украјинци не само да немају право на сопствено мишљење, већ су се обавезали да у сваком тренутку и у свакој ситуацији подржавају ту власт будући да се ћутња данас сматра злочином“, нагласио је.
Медведчук је навео и да је од украјинског народа одузет мир и просперитет јер власт Зеленског не жели да призна своје грешке и лажи пред својим бирачима. Изабрали су да народ одведу у рат добивши неограничене финансије и оружје од НАТО. „Актуелна власт више ни не скрива да намерава да ратује дуго и крваво признавши тиме да животи обичних Украјинаца више никог не интересује“, казао је.
„Народу је сада преостала само вера, будући да је православље основа културе и духовног живота Украјинаца. Украјинска православна црква позвала је народ на мир, јединство, али је власт мирне, богобојазне и савесне људе прогласила непријатељима“, рекао је политичар.
Навео је и да од украјинског народа краду душу, језик, срце, разум и савест, да се украјинска држава претворила у чудовиште Франкенштајна које мрзи све што је живо и природно, које жели да уништи мир на Земљи. Међутим, како је упозорио, кијевска власт неће успети да од Украјине направи мртваца и зомбија – Украјина је жива, духовна нација.
„Украјинци нису зомбији, постоји и друга Украјина, права, истинска, словенска, православна, која неће дозволити да завлада сатанизам и безакоње. Издајници украјинског народа, украјинске културе и вере чуће наш глас и увидети да њихово семе смрти сваким даном постаје све уочљивије. Сви ће добити према заслузи. Уништавање истинске православне вере ће само додатно ујединити народ. Православну веру и народ је немогуће уништити“, закључио је Медведчук за Спутњик.
Лидер покрета Украјински избор Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
РУСИЈА
Медведчук ексклузивно за Спутњик: Зеленски је пета колона за Европу – Украјина је већ изгубила
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала