- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка на прагу кризе банкарског система

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаАмерички долари
Амерички долари  - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ће се суочити са банкарском кризом ако администрација Џоа Бајдена не успе да спасе Банку силицијумске долине (СВБ), пише Акиос.
„Председник Бајден ће се суочити са катастрофалном банкарском кризом ако америчка влада не успе да се договори око спасавања депозита Банке силицијумске долине, пре него што се филијале отворе сутра (13. марта)“, наводи лист.
Јуче је објављено да су регулатори у држави Калифорнија затворили СВБ. То је највећа банка која је пропала у САД од глобалне финансијске кризе 2008. године.
Према писању медија, СВБ се бавила кредитирањем стартапова и пружала приватне услуге. Због банкрота, многи оснивачи стартапова страхују да ће морати да отпуштају раднике, ако новац који се чува у банци буде замрзнут или изгубљен.
Бела кућа је саопштила да је Бајден већ разговарао о ситуацији са гувернером Калифорније. Власти Велике Британије такође праве планове за минимизирање штете од последица банкрота СВБ, будући да су британски стартапови такође повезани са калифорнијском банком.
Банка Силицијумске долине - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Страх због банкрота: Редови испред банака у Калифорнији /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала